Lélekkör

Pszichológiai Tanácsadó Szolgálat

 

Önismereti csoport indul!!! 

Kezdőlap
Bemutatkozás
Szolgáltatásaink
Módszereink
Csoportok
Ellátás menete
Kérdés-Válasz
Olvasgató
Galéria
Kapcsolat

 

Ellátási körünk:  gyermek, serdülő és felnőtt pszichológiai gondozás

Az ülések általában hetente egy alkalommal, ugyanabban az időpontban történnek. Ettől el lehet térni - megbeszélés szerint.
Alkalmat lemondani legkésőbb az időpont előtt egy nappal lehetséges. Az ezután történő lemondás, vagy annak hiánya esetén készenléti díjat kérünk.

Az első találkozás időpontját telefonon, e-mail-ben egyeztetjük.

Az első ülés célja a probléma tisztázása és a további ellátási forma, ill. mód, időtartam, ülések gyakoriságának  megbeszélése, szükség esetén társszakemberekhez (pszichiáterhez, szakorvoshoz, fejlesztő pedagógushoz, stb.) irányítás.

A szerződés (szóbeli megegyezés) megkötése után kezdődik el az átlagosan 3-5 alkalmas pszichológiai diagnosztikai munka, mely során projektív, rajzos,  - gyerekekkel további  játékos-,  ill. szükség esetén teljesítmény tesztek, önkitöltős kérdőívek felvételére kerül sor. Ez a munkafázis egyben szupportív (én-támogató) pszichológiai ellátást is magában foglal.

A diagnosztikai fázis a személyiség kép megbeszélésével, munkahipotézis készítésével zárul. Ekkor tanácsadási, vagy terápiás szerződéssel folytatódhat a közös munka. Optimális, sine morbo (egészséges) esetben pedig ekkor lezárul az együttműködés.

A gyermekekkel kapcsolatos panaszok esetében első alkalommal a szülőkkel találkozunk a probléma és gyermek élettörténetének megismerése céljából. A diagnosztikai fázist itt a szülőkkel történő megbeszélés zárja, és velük történik az esetleges további ellátásról a terápiás, vagy tanácsadói szerződés megkötése. A terápiás szakaszban  egyéni és családi ülésekre kerül sor.

Serdülők önállóan, szülő nélkül is felkereshetik rendelésünket problémáikkal. A serdülőkonzultációk átlagos időtartama 4-5 ülés. A szülők bevonásának idejét, módját a serdülő dönti el.